Látnivalók

Ha Miskolcon száll meg, akkor számos szabadidős lehetőség közül választhat. Akár üzleti úton van, akár kirándulás céljából érkezik a városba, minden bizonnyal találni fog az érdeklődésének megfelelő programot. Legyen szó gasztronómiáról, kulturális programról, sportolási lehetőségről, vagy túrázásról, Miskolcon és a környékén biztosan az ország egyik legjobb lehetőségét fogja választani.

Diósgyőri vár

A legközelebbi programlehetőség a város egyik büszkesége, a Diósgyőri Vár, amely a jelenlegi formáját 2014-ben nyerte vissza. A Háztól mindössze 350 méterre található komplexum egész évben várja a látogatókat. Közvetlen szomszédságában található a Lovagi Tornák tere, ahol különböző programokkal, koncertekkel, rendezvényekkel, vásárokkal teszik színessé a város és a környék mindennapjait.

diosgyori-var-a-haz-miskolc

Miskolci Állatkert és Kultúrpark

Ha családdal érkezik hozzánk, akkor a miskolci Vadaspark kiváló kikapcsolódási lehetőséget nyújt. A park remek szórakozást biztosít mind a kisgyermekek-, mind a felnőttek részére. A Háztól körülbelül 10 percnyi autóútra fekszik a bükki erdő lombjai közt a közel 700 állatnak otthont adó park.  Az erdő nyugalma ideális alternatíva azon vendégeink számára is, akik dolgozni érkeznek Miskolcra és egy feszített nap végén némi nyugalomra vágynak.

Hámori Mászópark

A Lillafüred felé vezető út mentén, Alsóhámor elején található a Hámori Mászópark. Ha aktív kikapcsolódásra vágyik a Miskolcon töltött ideje alatt és közel állnak Önhöz az extrémsportok, akkor a Hámori-sziklán egész biztosan megtalálja a szórakozást. A fal nemcsak a helyi sziklamászók kedvelt pontja, külföldről is rendszeresen érkeznek a sport szerelmesei.

hamori-maszofal

Lillafüred

Az ország egyik ékszerdoboza a Miskolchoz tartozó Lillafüred, amely A HÁZ-tól 7 km-re található. A település jelképei, a Palotaszálló és az előtte elterülő Hámori-tó pazar kilátást nyújtanak az év minden napján. Számos túraútvonal található a környéken, valamint a Lillafüredi vízesés, amelyhez a festői szépségű függőkert vezet. Emellett itt található a Lillafüredi erdei kisvasút egyik végállomása, amely Miskolcról hozza fel az utasokat. A térségben több-, egész évben látogatható barlang is várja a kirándulókat.

lillafured

Lillafüredi Sport- és Kalandpark

A Bükki Nemzeti Parkban található komplexum (vagy másik nevén DVTK szabadidőpark) kb. 2 hektáros területen kínál számtalan kikapcsolódási lehetőséget gyerekek és felnőttek számára egyaránt. Ajánljuk minden vendégünknek, hogy látogassanak el, hiszen az egyedi szállás, egyedi programokat érdemel. Családi programok mellett kiváló alternatívát jelenthet céges rendezvényekre, mint például csapatépítő rendezvényekre is.

Lillafured-kalandpark-miskolc

Végállomás Bistorant

Azon látogatóink számára, akik a miskolci gasztrovilágban szeretnének elmerülni, ajánljuk a Végállomás Éttermet, mely a lillafüredi erdei kisvasút végállomása mellett található. A Háztól kb. 15 percnyi sétára a város egyik – ha nem a legjobb – éttermét meleg szívvel ajánljuk minden kedves vendégünknek. Hogy miért? A válasz egyszerű. Mert hozzánk hasonlóan gondolkodnak és a minőség mindenek felett áll. Az ételek mind ízvilágban, mind tálalásban megalkuvás nélküliek. A nálunk megszálló vendégeink számára továbbá 10 % kedvezményt biztosítanak az ottani fogyasztás végösszegéből.

vegallomas-miskolc

Miskolctapolca

A város másik vége felé indulva 13 km-t kell autózni, hogy Miskolc egyik legfelkapottabb részét megtalálják, amit egyébként nemcsak a Barlangfürdő miatt javaslunk szállóvendégeinknek. A csónakázó-tó, amely a Tapolcai strandfürdő és a Barlangfürdő közt terül, télen-nyáron kiváló lehetőséget nyújt egy könnyed sétára. Családosok kipróbálhatják a Kalandtúraparkot, vagy a Bobpályát. Itt található még a különleges sziklakápolna is, amelyet két, a hegybe vájt barlangból alakítottak ki. Túrázni vágyók pedig felkereshetik a történelmi Leányvár romjait.

Miskolctapolca

Barlangfürdő

Bármi is legyen az utazása célja, a Barlangfürdő kihagyhatatlan látnivalója Miskolcnak. A Barlangfürdő egész Európában egyedinek számító, barlangban kiépített fürdőkomplexum. Gyógyvizeivel és impozáns látványával különösen felüdíti az idelátogatókat. Ha Miskolcra jön, A HÁZ-ban száll meg és ellátogat a Barlangfürdőbe, akkor mondhatja igazán teljesnek az itt töltött időt.

barlangfurdo

Herman Ottó Múzeum

Azoknak a vendégeinknek, akik a kultúra iránt érdeklődnek, a Herman Ottó Múzeum látogatását javasoljuk. Azon belül is az egyedülálló és állandó kiállításokkal is rendelkező Pannon-tenger Múzeumot. A lélegzetelállító, körülbelül 7 millió éves mocsári ciprus-erdőt bemutató tárlatot, amely a világon egyedülálló formában megmaradt erdőrészletet mutatja be, kár lenne kihagyni.  A múzeum folyamatosan a lehető legszélesebb körben prezentálja a világ egyedülálló hagyatékait, természeti örökségeit.

Herman-otto-muzeum

Miskolci Nemzeti Színház

A város legromantikusabb utcája, a sétáló utca képét méltóságteljesen uralja az ország első kőszínháza, a Miskolci Nemzeti Színház. Legyen szó üzleti útról, vagy egyéb célú látogatásról, a kulturális életre kíváncsiak számára ugyancsak fontos cél lehet egy színházi est megtekintése. A minden év nyarán megrendezésre kerülő Bartók Plusz Operafesztivál helyszínét is a színház adja, így ha nyár elején érkezne hozzánk és érdekli a művészet, érdemes lehet beutazni a belvárosba.

miskolci-szinhaz